Şarköy’de ’’Gençliğe Değer’’ şiir yarışması

Şarköy'de ''Gençliğe Değer'' şiir yarışması

Tekirdağ Şarköy İlçe Müftülüğü öncülüğünde Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini güzel okuma yarışması yapıldı.

05 Ocak 2020 - 00:03 - Güncelleme: 06 Ocak 2020 - 20:12

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı ''Gençliğe Değer'' projesi kapsamında geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak amacıyla; Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri Nurşen Güner ile Yaşar Özen, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Faruk Furkan Diler ve KKÖ Nevin Bulgur tarafından Kebir Camii'nde; Vefatının 83. yılında Milli Şair Mehmet Akif ERSOY´u yad etmek, tanıtmak ve şiirlerini sevdirmek, Öğrencilere toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak ve şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla Ortaöğretim öğrencileri arasında ''Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Okuma Yarışması'' düzenlendi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kısa bir kesitin sunulduğu, şiirlerinin okunduğu ve İstiklal Marşı'nın topluca okunduğu yarışmada öğrencilerin performansı büyük beğeni toplarken, Yarışma jürisinin değerlendirmeleri sonucunda birinci Şarköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zehra Güner oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Nurşen Güner, Kebir Camii İmam Hatibi Yusuf Acar ve Şarköy İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mahmut Gökbudak tarafından verildi.

Kaynak: Yaşar Özen

YORUMLAR

• 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..