Tekirdağ’da Dini Ve Kültürel Hayat Sempozyumu Yapıldı.

tekirdağ’da dini ve kültürel hayat sempozyumu yapıldı.

09 Nisan 2019 - 00:32

Tekirdağ İl Müftülüğü ve Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle “Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu” düzenlendi.

Sempozyuma, Tekirdağ Valisi ve Sempozyum Onursal Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İdare Mahkemesi Başkanı Volkan Erdoğdu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı V. Haşim Göksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Müftüsü İsmail İpek, akademisyenler, öğrenciler ve din görevlileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dr. Öğretim Üyesi Yakup Yüksel’in Kuran tilavetiyle başlayan sempozyumda günün anlam ve önemini belirtmek üzere İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin ve Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, selamlama konuşması yaptı. Daha sonra Prof. Dr. Sadettin Ökten, “Şehir ve Medeniyet” konferansını sundu. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Prof. Dr. Sadettin Ökten’e hediye takdim etti.

Geçmişten günümüze kadar Tekirdağ’da dini ve kültürel hayatı incelemek üzere iki gün boyunca 12 oturum olarak yapılan sempozyumun kapanış oturumu, Prof. Dr. Ömer Dumlu başkanlığında Prof. Dr. Sadrettin Gümüş, Prof. Dr. Hasan Keskin, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Metin Özdemir, Prof. Dr. Nureddin Gemici, Prof. Dr. Ali Bolat ve Prof. Dr. Ali Bulut’un katılımıyla gerçekleşti.

Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu, tüm oturumların ardından akademisyenler, öğrenciler ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından sona erdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret