Tekirdağ’da Müftülük Personeline Afet Eğitimi

Tekirdağ'da Müftülük Personeline Afet Eğitimi

müftülük personeline afet eğitimi

09 Mart 2024 - 00:30

Tekirdağ İl Müftülüğü ile Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü iş birliğinde Müftülük personeline yönelik afetlerde kurtarma, arama ve tarama eğitimleri başlatıldı.

 

Tekirdağ  İl Müftülüğü ile Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü iş birliğiyle Müftülük personeline yönelik afetlerde kurtarma, arama ve tarama eğitimleri başlatıldı. İlçe Müftülükleri dâhil olmak üzere yüzlerce personele eğitim semineri veriliyor.

 

Tekirdağ İl Müftülüğü İsmail İpek Konferans Salonunda düzenlenen. Seminerlerde afet anında arama ve kurtarma eğitimleri verildi. Arama ve kurtarma da görev alacak gönüllü kişilerin etkin rol alması hedefleniliyor.

 

Eğitimlerle birlikte oluşturulan arama ve kurtarma ekipleri, herhangi bir afet anında görev alabilecek. Ekiplerin eğitimleri sürekli olarak devam edecek.

 

Seminerde deprem öncesi alınacak önlemler, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler ve güvenli bir şekilde tahliyelerin nasıl olması gerektiği konusunda bilgi verildi.

 

AFAD yetkilileri seminer sonrası sahada da personellere uygulamalı bilgi verdi. Deprem sonrası müdahale edilecek araç ve gereçlerin tanıtımı gerçekleştirdi. Deprem öncesi ve sonrası nelere dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirici sunum gerçekleştirildi.

 

4 hafta ve 4 gurup olarak sürecek eğitimlerde uygulamalı eğitimlerin tamamlanmasıyla personellere katılım sertifikası verilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri