Tokat Müftülüğü Tarafından "evliliğe Ilk Adım"...

Tokat Müftülüğü Tarafından "evliliğe Ilk Adım" Semineri Katılımcılarına Belge Verildi.

tokat müftülüğü tarafından "evliliğe ilk adım" semineri katılımcılarına belge verildi.

26 Şubat 2021 - 00:30

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 ilde başlattığı 'Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek' projesi kapsamında gerçekleştirilen 'Evliliğe İlk Adım' semineri Online olarak yapıldı.
Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere, Kur’an ve sünnet ışığında bilgilendirme yapmak üzere Onlıne olarak Evliliğe İlk Adım Seminerleri gerçekleştirildi.

Seminer sonunda katılımcılara belgeler İl MüftüYardımcıları Mustafa ÖZDEMİR, Mustafa ŞANVER, Halime BAYRAM, Vaiz Gülay ÜREGEN ve Din Hizmetleri Uzmanı Kadir YÜCEL tarafından takdim edildi.
Belge töreninde seminerle ilgili duygularını ifade eden İl Müftü Yardımcısı Mustafa ÖZDEMİR, "Yeryüzünün en köklü kurumu olan ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki boyutta rehberlik edildiğini, bu kapsamda aile kurulurken sağlam temeller üzerin inşa edilmesi gerektiğini ve bu seminerlerin huzurlu aile, güçlü toplum ve güvenli gelecek adına önemli olduğunu vurguladı.
“Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır”.(Rum Suresi 21) ayetine işaretle ailenin önemine değinen Müftü Yardımcısı ÖZDEMİR, Kur’an-ı Kerim’de “misak-ı galiz” olarak tanımlanan evliliğin cennete kadar uzanan bir birliktelik olduğunu ifade etti.
"Evliliğe İlk Adım" seminerleri 34 kişinin katılımıyla haftada 2 seminer olmak üzere toplam da 4 hafta sürdü.

Seminerler Vaiz Gülay ÜREGEN, Hatice KESKİN, Hacer ŞAHİN YILDIZ ve Din Hizmetleri Uzmanı Kadir YÜCEL' in sunumlarıyla gerçekleşti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...
Tekirdağ Eğitime Destek Platformu Toplantısı, Diyanet Gençlik Merkezinde Gerçekleştirildi.
Tekirdağ Eğitime Destek Platformu Toplantısı, Diyanet Gençlik...