Tokat Müftülüğü Ve Il Gençlık Koordinatörlügü Tarafından...

Tokat Müftülüğü Ve Il Gençlık Koordinatörlügü Tarafından Düzenlenen "halil Konakçı" Programına Yoğun Ilgi

tokat müftülüğü ve il gençlık koordinatörlügü tarafından düzenlenen "halil konakçı" programına yoğun ilgi

29 Kasım 2021 - 00:30

TOKAT MÜFTÜLÜĞÜ VE İL GENÇLIK KOORDİNATÖRLÜGÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN "HALİL KONAKÇI" PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Tokat İl Müftülügü ve İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 26 Kasım tarihinde Karşıyaka Gazi Osman Paşa Camiinde yatsı namazı sonrası "Kur'an Ziyafeti ve Gençlerle Sohbet" programı düzenlendi.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik, il ve ilçelerden öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımın olduğu program Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Emin Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun açılış konuşmasının ardından Tokat İl Gençlik Koordinatörü Semih Öğrünç'ün Gençlik Koordinatörlügünü ve faaliyetlerini tanıtan konuşmasıyla devam etti.

Programa konuk olarak katılan İmam-Hatip Halil Konakçı, gerçekleştirdiği vaazda yoğun katılımlarıyla camiiyi dolduran öğrencilere ve halka teşekkür ile sözlerine başladı. Ardından abdest ve namaz gibi önemli dini konularda ayetlerden ve hadislerden örnekler vererek katılımcılara önemli mesajlar verdi.

27 Kasım tarihinde ise Tokat Ali Paşa Camii'nde Camii-Gençlik Buluşmaları kapsamında düzenlenen sabah namazı buluşmasıyla öğrenciler ve halk bir araya geldi.

Sabah namazı öncesi İl Müftüsü Abdullah Pamuklu tarafından "Riyazu-s Salihin" dersi yapıldı. Sabah namazının kılınmasının ardından İl Gençlik Koordinatörü Semih Öğrünç tarafından tesbihat yapıldı ve aralarda Ali Paşa Camii Müezzin-Kayyımı Okan Sağdıç tarafından kaside ve ilahi okundu.

Tesbihatın ardından İmam-Hatip Halil Konakçı tarafından sohbet yapıldı. Gerçekleşen sohbette Konakçı: "besmele, kelime-i şehadet, kelime-i tevhid, iman ve müslümanlar olarak sorumlu olduğumuz konular" hakkında dinleyenlere önemli bilgiler verdi.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu yoğun programlarına rağmen davete icabet eden İmam-Hatip Halil Konakçı'ya teşekkür ederek plaket takdim etmesinin ardından program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.