Giresun’da “imam Hatip Nesli, Her Daim Bir Ahlak Ve Maneviyat...

Giresun'da “imam Hatip Nesli, Her Daim Bir Ahlak Ve Maneviyat Nesli Olmuştur”

“imam hatip nesli, her daim bir ahlak ve maneviyat nesli olmuştur”

05 Eylül 2022 - 14:00

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği 19. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İmam Hatip nesli her daim bir ahlak ve maneviyat nesli olmuştur.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen 19. İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kurultayın kapanış dersinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kurultayda elde edilen sonuçların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Dünyanın hassas dönemlerden geçtiğini belirten Başkan Erbaş, “Sosyal, siyasal, iktisadi ve benzeri açılardan hızlı gelişmelere şahit oluyoruz. Bu süreçte özellikle din, inanç ve dindarlıkla ilgili konuların daha çok gündeme geldiğini görüyoruz ve görmeye de devam edeceğiz. Dolayısıyla imam hatip neslinin, milletimize, ümmete ve insanlığa hizmet vazifesini, tüm bu gelişmelerin farkında olarak sağduyulu bir yaklaşımla, bilgi, şuur ve ferasetle, çok güçlü ve düzenli şekilde yerine getirmesi hayati önem arz ediyor.” dedi.

“İmam hatipler, milletimizin birlik beraberlik harcıdır”

Başkan Erbaş, imam hatip neslinin yüce bir inancın ve medeniyetin temsilcisi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Milletimizin birlik beraberlik harcıdır, kardeşlik sigortasıdır. Güzel ahlakın ihyasından merhamet medeniyetinin inşasına kadar her alanda öncü bir nesildir. İmam hatipler; milletimizin yüreğindeki inancın, mücadele ruhunun, azminin, duasının, umudunun, gelecek heyecanının temsilcisi bir nesildir. Dolayısıyla bugün bizler, imam hatiplere gönül verenlerin nasıl bir nesil için çalıştıklarını iyi anlamak ve o ideali hep canlı tutmak zorundayız. Aziz milletimizin imam hatiplere teveccühünün sebeplerini iyi idrak etmek ve ona göre çalışmak zorundayız.”

İmam hatip neslinin, şiddetin ve anarşinin uzağında, zulmün karşısında, mazlumun yanında, güven veren bir nesil olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Bu ideal neslin adı bazen Âsım’ın nesli, bazen Büyük Doğu nesli olmuştur. Ama her daim bir ahlâk ve maneviyat nesli olmuştur.” diye konuştu.

“Ben de dört kardeşi ve dört çocuğu ile birlikte, İmam hatipliler neslinin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bunu onurla ifade ediyorum.” diyen Başkan Erbaş, “Çünkü İmam hatipliler nesli, var olduğu günden beri, milletten aldığı güçle vatanına, milletine, devletine hizmette hiçbir fedakarlıktan geri durmamıştır.” ifadelerini kullandı.

“İmam hatip nesli, ötekileştirme politikalarına maruz kaldı” 

Başkan Erbaş, imam hatip neslinin çok zorlukla karşılaştığını kaydederek, “Ötekileştirme politikalarına, psikolojik baskılara maruz kaldı. Haklarından mahrum bırakıldı. Medeni cesareti kırılmak istendi. Kendini ispat etmek için daha çok çalışmak zorunda kaldı. Darbeler, muhtıralar, ihanetler nedeniyle ülkemizin zor zamanları, imam hatip nesli için daha zor geçti. Ama imam hatip nesli her zaman, en zor dönemlerde bile vatanına, milletine, devletine ve değerlerine hizmetten geri durmadı.” diye konuştu.

“Yeni nesli anlamak, tanımak zorundayız”

Başkan Erbaş, günümüzde dünyada her şeyin çok hızlı değiştiğine dikkat çekerek, “Nesiller birbirlerini çok hızlı eskitip aşıyor. Yeni nesli anlamak, tanımak zorundayız. Aileden başlayan ahlak eğitimi, sorumluluk ve sorumluluk şuuru, kitap sevgisi, sağlıklı arkadaş ve dost çevresi gibi alanları yeniden tahkim etmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Çocuklara ve gençlere inancının, medeniyetinin, tarihinin, kültürünün öğretilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Kendimizi yeni nesle mürebbi kılmak zorundayız. Bugünkü nesil bizim sorumluluğumuzdur. Her zaman söylüyorum. Bu ülkenin bütün gençleri bizimdir. Kıyafeti, düşüncesi, hayat tarzı ne olursa olsun tek bir gencimizi dahi ihmal edemeyiz. Bütün gençlerimiz bizim için aynı derecede değerli ve önemlidir. Çalışmalarımızı, planlarımızı bütün bir nesli kuşatacak şekilde genişletmek durumundayız.” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Erbaş, gençlerin rol modeller üzerinden hayata katıldıklarını ifade ederek, “Bugün, gençliğimiz açısından en büyük sorun, hayatıyla, tavır ve davranışlarıyla onlara örnek olma noktasındaki zayıflıktır. Onların arayışına, hayallerine gereği gibi rehberlik edememektir. Hal dilini diri tutmak için samimiyet ve hasbiliği, idealizm ve gayreti merkeze almak gerekiyor.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Sivas’ta ziyaretler 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kurultayın ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı, Sivas İl Müftüsü Remzi Pehlivan’ı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Sivas Bölge Müdürü Cemal Karaca’yı da ziyaret etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...