Giresun’da Sadece Namaza Değil Sosyal Hayata Da Imam Olalım

Giresun'da Sadece Namaza Değil Sosyal Hayata Da Imam Olalım

sadece namaza değil sosyal hayata da imam olalım

06 Ekim 2021 - 14:00

SADECE NAMAZA DEĞİL SOSYAL HAYATA DA İMAM OLALIM

2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hafta nedeni ile İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, merkez Din gönüllüleri başta olmak üzere Espiye ve Çanakçı İlçelerinde düzenlenen programlarda Din gönüllüsü kardeşlerimizle bir araya geldi.

Programlarda konuşan İl Müftümüz; “Kardeşlerim! Hiç şüphesiz ahde vefanın en güzel örneklerini büyük mübelliğ olarak cihanımızı şereflendiren Efendimizin (a.s.) hayatında görmekteyiz. 

Kardeşlerim! Vefa sevmektir, korumak, kollamaktır, ihya etmektir. Rabbimizin ismine izafeten yücelttiği Camiler bize emanettir. Cemaat, Allah’ın misafiridir. Cami, Din görevlisi bu ikisi yetmez, tamamlayıcı unsur cemaattir.  Cemaat, Camilerin gerçek süsüdür.  Camileri evlerimizden ayıran içerisindeki cemaatidir. Cemaati olmayan Camilerimiz gariptir. Bu Camilerimize vefasızlıktır.

Camiler, fiziken olduğu kadar ruhen ve kalben herkesin ve her kesimin irtibatlı olduğu hayat merkezi haline gelmelidir. Bizler bu işin görevlisiyiz. Bizler omuzlarımızdaki yükün mesuliyetinin ve ağırlığının bilincinde olmalıyız.

Camilerimizi yeniden eski fonksiyonuna dönüştürmeliyiz. Buna mecburuz. Camiler, sadece namaz kılmak için yapılmamalı. Yatsı namazları 19.30’larda kılınıyor. Yatsanız yatamazsınız. Gelin bir eğitim seferberliği başlatalım. Hizmetinde bulunduğumuz Köyün, Mahallenin her ferdi rahlemizden geçsin. İbadetten eğitime, aileden sosyal hayata her alanda sözümüz olsun. Camilerden yana derdimiz olmalı, cemaatten yana derdimiz olmalı, gençlerden yana derdimiz olmalı. Aileler çatır çatır çatlıyor. Boşanmalar aldı başını gidiyor. Durdurmalıyız bu yangını. Kalabalıklar içerisinde birbirimize yabancılaştık. Selamsız, sohbetsiz olduk. 

Artık bizim destanımızı okusun evlatlarımız. Destanlarımızı okuyacak evlatlarımız olsun, okunacak destanlarımız olsun. Bu hafta, manevi kıyamımıza vesile olsun. Sadece namaza değil, sosyal hayata da imam olalım, önde olalım. Sosyal problemlere yönelik projelerimiz olsun.

Bu vesile öncü ve önde olan değerli büyüklerimizi bir kere daha rahmet ve dualarla anıyorum. Elan yol arkadaşımız olan siz değerli kardeşlerime sağlık ve afiyet diliyorum. Gayretlerinize, çalışmalarınıza çok teşekkür ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftamızı tebrik ediyorum. Daha güzel haftalarda buluşma duası ile Rabbime emanet ediyorum.” dedi.

 

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.