Dr. Burhan Işleyen Izmir’de 2021 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım...

Dr. Burhan Işleyen Izmir'de 2021 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısına Katıldı

dr. burhan işleyen izmir'de 2021 yılı vekaletle kurban tanıtım toplantısına katıldı

29 Haziran 2021 - 16:10

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı İşbirliğinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan 2021 yılı Vekâlet yoluyla Kurban organizasyonunun daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla İzmir İl Müftülüğü organizesi ile tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bilal SAYGILI Camii Konferans salonunda 28 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, İzmir İl Müftüsü Salih SEZİK, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil OK, İzmir İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler ve çok sayıda Müftülük personeli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Salih SEZİK; “Bağışlanan her kurban ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi ziyadesiyle mutlu edecektir. Bu vesileyle bir yetimin başını okşamak, bir kardeşimizin gönlüne girmek bizim için çok değerlidir. Bu kutsal amaçta seferber olan tüm mesai arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN; geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın 149 ülkede ihtiyaç sahibi kimselere kurban paylarını ulaştırmaya, umut olmaya devam edeceğini dile getirerek konunun önemine dikkat çekti. Türk toplumunda kurban geleneğinin devam etmesi ve bu ibadetin gelecek nesillere kesintiye uğramadan ulaştırılması için üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmek amacıyla gayret ediyoruz, çalışıyoruz.

Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayramı yaşamalarına katkıda bulunmak için yardımsever halkımızın kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflemektedir. Her yıl gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında artarak devam eden Vekâlet Yoluyla Kurban Kesimi yeryüzündeki bütün mazlumların umudu olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız dünyanın her yerinde din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeden yardım eli uzatmaktadır” dedi.

İzmir İl Müftüsü Salih SEZİK, motive edici konuşmalarından dolayı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN hocamıza teşekkür ederek hediye takdim etti.

Valilik, Rektörlük ve İhtisas Eğitim Merkezi ziyaretinde bulunan Dr. Burhan İŞLİYEN, programını tamamlayarak İzmir’den ayrıldı.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.