İzmir’de Müftülük Görevlilerinden örnek Davranış

İzmir'de Müftülük Görevlilerinden örnek Davranış

müftülük görevlilerinden örnek davranış

08 Mart 2023 - 16:10

Müftülük görevlilerinden örnek davranış

Maaşlarının bir bölümünü deprem mağdurları için bağışladılar.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi yaralarının sarılması için il Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın maaş bağışı çağrısı kapsamında il ve ilçe Müftülüklerinde görevli personeller maaşlarının bir kısmını depremden etkilenen vatandaşlar için bağışladılar.

Görevliler tarafından bağışlanan 1.300.000,00 TL.nin makbuzu Vakıf Şube Hizmetleri Personeli Şuayp Taşçı tarafından İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Fakirullahoğlu’ na teslim edildi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu yaptığı açıklamada “İl ve İlçe Müftülük görevlileri hiçbir fedakarlıktan kaçınmadılar” dedi.

Müftü Fakirullahoğlu; “Depremin başından bugüne tabiri caiz ise görevlilerimiz taşın altına bedenlerini soktular. Gurup gurup deprem bölgesine gidip gönüllü olarak cenaze tekfin ve tedvin işlemlerini yürüttüler. Manevi danışmanlık yaptılar. Yardımların toplanmasında, ayrıştırılmasında ve araçlara yüklenmesinde fiili görev yaptılar. Camilerdeki yardım faaliyetlerini organize etmede her türlü fedakarlıkta bulundular. Camilerde yüksek bir meblağın toplanmasında ön ayak oldular. Hiçbir ayrım yapmadan resmi ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen kampanyalara maddi ve manevi destek sundular. Şimdi de maaşlarının bir kısmını deprem mağdurlarına bağışlayarak olayı ne kadar içselleştirdiklerini gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.